PELIMEKANIIKKA

Yläkerran mekaniikka

Henkiolennolla omat stattinsa. Perustuvat entiseen elämään.
Esim. Polku 7 Harhapolku
Ali Yli
Eskalaatio tasatuloksella, konfliktin panokset kasvavat. Eskaloiva osapuoli määrittelee lisätavoitteen. Epäonnistuessaan molemmat tavoitteet epäonnistuvat.

Konfliktit kirjataan ylös tänne: Yläkerran tapahtumat
KONFLIKTIN ALOITTAJAN HAHMO tekee tätä VS KONFLIKTIIN VASTAAVA HAHMO tekee samalla tätä (mahdollinen vaikuttava popcorni) + eskalaationa tapahtuu plää
Jos jompikumpi feilaa, hahmon nimen jälkeen lauseeseen lisätään vain sana EI.

Hahmolla jokaisen kierroksen alussa kaksi noppaa (jotka ovat d10 tai d4sia). Konfliktin alussa valitaan salassa nopat, joita heitetään. D10 on oman asian puolesta, d4 vastustajan asiaa vastaan. Avustaja antaa yhden lisänopan autettavalle ja määrittää onko se d10vai d4. Auttajalle jää siis itselleen vain yksi noppa jäljelle loppukierrosta varten. Avustajia voi olla useampia ja sama avustaja voi myös avustaa konfliktin molempia osapuolia.

Yleisö, eli kaikki konfliktiin osallistumattomat heittää d2. Korkeimman d2:n heittäjä (tasatilanteessa arvotaan nopalla, suurin luku voittaa) päättää kumman konfliktin osapuolen tulokseen d2-tulos lisätään ja onko se siihen plussaa vai miinusta. Sekä vaikuttava d2-tuloksen heittänyt pelaaja että avustaja(t) kuvailevat, miten he fiktiossa konfliktiin vaikuttavat.

Konfliktin voi aloittaa vain jos on noppia jäljellä, vastustamaan taas voi lähteä ilmankin noppia.

Maasta tulevien rukousten ja uhrausten perusteella voi saada lisänoppia noppapooliinsa. Mikäli pelaajalla on yli kaksi noppaa käytettävissään, voi pelaaja päättää käyttääkö kahta vai useampaa noppaa valitessaan noppia konfliktiin. Käyttämättömät rukousnopat jäävät säästöön.

Rukousnoppia saa maanpäällä toimivista peleistä sikäläisten pelinjohtajien mukaan. Rukousta ei kuitenkaan ole pakko toteuttaa. Toteutettu rukous on kuitenkin sisällytettävä fiktioon. Esim. Ja tätä ällistellessään tallipoika unohtaa lukita hevosen pilttuun ja hevonen pääsee karkuun.

PELIMEKANIIKKA

Pferd m1hka lappaja